Søk om stipender og legater!

Publisert

Du finner en jungel av stipender og legater der ute. De fleste studenter er klar over dette, men de fleste lar være å søke. Tro derfor ikke at sjansen for å få et stipend er liten fordi så mange søker! Din geografiske tilhørighet, hvilken skole eller universitet du er student ved og hvilket fag du studerer avgjør hvilke stipender du kan søke på. Beløpene varierer fra 500 kroner til 15-20 000 kroner.

Kjøp Stipend- og legathåndboken i nærmeste gode bokhandel eller finn den på biblioteket. De færreste tar seg faktisk bryet med å søke på de vel 2000 stipendene som er listet i denne boka. Stipendene er listet etter kategorier.

Kontakt kommunen og fylkeskommunen din. Mange av dem har stipender til studenter. Sjekk oppslagstavlene på lærestedet. Snakk med andre studenter og lærere om mulighetene for å få et fagstipend. En rekke læresteder har egne stipender.

Ta kontakt med styreren for legatet/stipendet. Advokatkontorer administrerer ofte private legater. Spør om tidligere utdelinger og kriteriene for stipendet.

Enkelte legater og stipender krever egne søknadsskjemaer. Andre krever en mer utfyllende søknad. Søknadsfristen for de forskjellige stipendene varierer. Send søknaden innen fristen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer