Søke ny jobb? Se hvor sjansene er størst

Innen disse bransjene er det flest ledige jobber akkurat nå.

BYTTE JOBB? Ikke alle syns det er like gøy å være tilbake i samme, gamle jobb etter ferien. På tide å bytte? Innen enkelte bransjer er det mye ledig. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
BYTTE JOBB? Ikke alle syns det er like gøy å være tilbake i samme, gamle jobb etter ferien. På tide å bytte? Innen enkelte bransjer er det mye ledig. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å komme tilbake fre ferie og bli minnet om at man ikke akkurat har den kuleste jobben i verden, er aldri noen høydare. Men det er jobber der ute, om du ønsker å søke på noe annet - og tar du noen grep øker du sjansene dine for å sikre deg en ny jobb.

Fredrik Schjold, produktdirektør og jobbanalytiker i FINN, forteller til Dinside at det er innen fem bransjer det er utlyst flest jobber på Finn.no akkurat nå.

Husk også å se etter de skjulte jobbene, som ikke nødvendigvis lyses ut.

Bransjene med flest ledige jobber

Det er innen bygg og anlegg, helse og omsorg, IT, undervisning og forskning samt butikk og varehandel man finner flest ledige jobber å søke på. Tall fra NAV bekrefter de samme tendensene:

I juli var det flest ledige jobber for de som jobber innen helse, pleie og omsorg, fulgt av jobber innen bygg og anlegg og deretter servicebransjen.

Samtidig er det en bransje som, ikke overraskende, har falt veldig siden i fjor.

- Olje og energi hadde flest utlyste jobber for et par år siden. Nå er det 40-50 prosent færre jobber enn i samme periode i fjor, innen denne bransjen, forteller Schjold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer