Dagpenger ved permittering

Søknadseksplosjon til Nav

Samtidig tror Nav at de fleste vil få innvilget sin søknad om dagpenger ved permittering.

DAGPENGER? Søk med en gang om du har blitt permittert. Men du bør regne med at det kan ta litt tid å få behandlet søknaden. Foto: Norges Bank
DAGPENGER? Søk med en gang om du har blitt permittert. Men du bør regne med at det kan ta litt tid å få behandlet søknaden. Foto: Norges Bank Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nav opplever enorm pågang på grunn av coronaviruset, som har ført til både en rekke permitteringer - og at ekstra mange blir sykemeldt som følge av karantene,

– De siste dagene har det vært en kraftig økning i antall sykefraværstilfeller med påvist eller mistanke om smitte av coronaviruset. At antallet er klart høyere enn Folkehelseinstituttets tall over antall smittede, henger sammen med at NAVs tall også fanger inn sykmeldinger med mistanke om smitte, sier Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Antallet søknader om dagpenger ved permittering har også eksplodert.

- Antar at de fleste vil bli innvilget

I løpet av fem dager har Nav mottatt 45000 søknader om dagpenger ved permittering.

Kun i løpet av mandag 16. mars mottok Nav 24.900 søknader om dagpenger ved permitteringer.

- Dette er svært høye tall, og vi antar at de fleste av disse vil bli innvilget, sier Vågeng.

Til sammenlikning innvilget Nav i toppåret under finanskrisen i 2009, vedtak i 48000 førstegangssøknader om dagpenger ved permittering, mens 26000 førstegangssøknader ble innvilget under oljekrisa i 2016.

Usikkerhet rundt permitteringsreglene

Nav skriver på sine nettsider at det ble vedtatt flere regelendringer av Stortinget mandag 16. mars som følge av virkningene av coronaviruset, og at de vil oppdatere informasjonen på sine nettsider så snart regelendringene er nærmere avklart.

Også til Dinside mandag informerte Nav om at man bør følge med på ny informasjon på deres nettsider.

De uttalte videre at saksbehandlingstida kan bli påvirket som følge av den store pågangen.

Er du blitt permittert de siste dagene, bør du uansett ikke vente med å søke om dagpenger: Fra 1. juli i fjor ble det gjort endringer i reglene, som innebærer at du må søke om dagpenger med en gang, da du ikke lenger vil få innvilget dagpenger tilbake i tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer