Sol Børs holder deg løpende oppdatert

Er du litt over middels interessert i informasjon fra finansmarkedet er det en ting du alltid har hatt øverst på ønskelisten: Stikkordet er rask informasjon og løpende oppdatering av kurser.

Publisert

SOL børs er en av Norges ledende på finansinformasjon på Internett, og har valgt selskapet Infront AS, og deres produkt "The Online Trader" som sin leverandør for å distribuere kurser fra Oslo Børs i sanntid.

Finansinformasjonen som tilbys av andre selskaper er i dag forsinket med rundt 15 minutter. Kundene har dermed vært avhengige av å gjøre sin handel gjennom nettmeglere eller over telefon. I følge Dagens Næringsliv har nettmeglerne i USA allerede erobret 25 prosent av aksjehandelen. Også i Sverige har aksjehandel på Internett tatt av. Sol Børs og Infront mener Norge kommer til å oppleve en lignende nettboom etterhvert som flere får se utviklingen av aksjekurser i sanntid.

Nær sanntid

Via "The Online Trader" får du finansinformasjon over Internett i nær sanntid, sier reklamen. I praksis betyr det at du får en løpende oppdatering på PCen din, uten at du trenger å bruke "reload" knappen til stadighet. Tjenesten gjør det altså lettere å følge finansmarkedet fra sekund til sekund for langt videre kretser enn de som har denne informasjonen i dag.

Programmet installeres på brukerens PC, og det trengs ingen nettleser eller annen programvare for å kjøre den. The Online Trader bruker såkalt "Push teknologi" til å sende data ut fra sin server. Med push menes at dataene automatisk blir sent til mottageren straks de er tilgjengelige. Normalt vil informasjonen bli synlig på din skjerm på under et sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.