Sola skinner på børsen

Hovedindeksen opp fire prosent idag

Forrige uke hadde børsen et fall på tretten prosent, denne msndagen har hovedindeksen gått opp fire prosent.  Foto: Colourbox.com
Forrige uke hadde børsen et fall på tretten prosent, denne msndagen har hovedindeksen gått opp fire prosent. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grunnen til oppgangen er amerikanske myndigheters redningsaksjon overfor kriserammede banker som Freddie Mac og Fannie Mae.

Vil sikre amerikanske boligbanker

- Amerikanske myndigheter har sørget for en kjærkommen sårsalve, men selve sykdommen er ikke helet. De økonomiske realitetene i markedet er uendret. Først når de virkelige økonomiske driverne bedres, kan vi få en varig oppgang, sier Peter C. Warren, fondsforvalter i WarrenWicklund, til NTB.

Slik var stemningen på børsen tidligere i sommer

Vi merker dønningene fra verdenskrisen,men sitter relativt trygt i Norge, uttalte ekspertene forrige uke. Fattige mennesker vil merke prisveksten mest.

Børsoppgangen idag var ikke uventet, etter forrige ukes fall på 13 prosent ble det forventet at det skulle snu denne uken.

Om det er løsningen på krisen, det er derimot for tidlig å si. Kim Evjenth, aksjestrateg i Kaupthing, sier til DN.no at det skal mer til før krisen er over. Erlend Lødemel, aksjestrateg i DnB NOR Markets, tror på betydelig oppgang på Oslo Børs.

Få fradrag for aksjetapet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer