- Solbær ut av skapet!

Er solbær noe du stort sett forbinder med en flaske saft din bestemor hadde i skapet? Vel, da er det på tide å gi både saft og bær en ny sjanse. For solbær kan faktisk forebygge mye mer enn magetrøbbel og forkjølelse.

Publisert
Sist oppdatert

- Solbær ut av skapet!

Er solbær noe du stort sett forbinder med en flaske saft din bestemor hadde i skapet? Vel, da er det på tide å gi både saft og bær en ny sjanse. For solbær kan faktisk forebygge mye mer enn magetrøbbel og forkjølelse.

Av

- Spis mer solbær og rips, lyder det klare rådet fra doktor Bernt Rognlien. I går morges fortalte han seerne til God Morgen Norge på TV 2 om bærenes gode egenskaper.

Slag, kreft og hjertekarsykdommer

- Hva er det som er så bra med solbær?- Solbær har et svært høyt innhold av C-vitamin, og betydelige mengder av E-vitamin og karotenoider. Bærene har - som mange andre bærsorter - et veldig høyt innhold av antioksydanter. Innholdet av de gjør at regelmessig inntak er med å beskytte mot hjertekarsykdommer, slag, grå stær og kreft. I tillegg til at det generelt demper aldringsprosesser i kroppen, sier han.

- Derfor kan det ikke gjentas nok. Spis mer bær, og la ville og dyrkede bær bli en fast del av det daglige kostholdet. Ikke bare noe du spiser av og til, sier Rognlien.

Han er fascinert av den mørke, flote fargen på bærene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer