Solhattens konge

Publisert
Sist oppdatert

Solhattens konge

En av de mest kjente forkjempere for naturmedisin, sveitseren Alfred Vogel, ville ha fylt 100 år i år. På tidlige 50-tallet ble Vogel på en studiereise kjent med virkningen av Rød Solhatt av en indianerhøvding og begynte å plante solhatt på sine egne marker i Sveits...

Av Silje Stavik "" />

”Hvis du ikke tenker på din sunnhet når du er ung, tvinges du til å tenke på sykdom når du blir gammel”, var Alfred Vogels motto. Selv ble den karismatiske naturmedisinforkjemperen 94 år og var aktiv helt til det siste.

Midt i etterkrigstiden trådte naturlegen frem for offentligheten for å fortelle hvordan man lever med naturen og de krefter som finnes i den. Han ble møtt med en storm av motvind, ettersom den tekniske tidsalder tonet seg frem og omsetningen av syntetiske legemidler var sterkt stigende og omtrent feide naturlegemiddelkunsten vekk. Men, Alfred Vogel lot seg ikke så lett vippe av pinnen. Hans engasjement , idealisme og begeistring for naturmedisin gjorde at han sto fast på sitt. I mer enn 40 år ga han ut bladet Gesundheit-Nachrichten og holdt dermed troen på urtemedisin fast hos både seg selv og mange lesere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer