Solkrem til 4.975 kroner per liter

En familiedag på stranda kan bli dyr hvis du gjør som ekspertene anbefaler.

Det kan bli kostbart å beskytte seg mot sola. Foto: Colourbox.com
Det kan bli kostbart å beskytte seg mot sola. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En naturlig innledning til ferien er å kjøpe solkrem. På apoteket og i parfymeriene har de mange å velge mellom, men felles for de fleste av dem er at literprisen er svært høy. For eksempel koster 40 milliliter av solkremen Vichy Capital Soleil - ultralett sollotion til ansikt 199 kroner. Det gir en literpris på svimlende 4.975 kroner.

Til sammenligning finner du bare to flasker champagne på Vinmonopolets lister som har en høyere literpris.

Eksemplet er ikke unikt. Mange solkremer ligger over 5.000 kroner per liter i pris. Ikke så farlig om du smører litt på nesa annen hver uke, men for ivrige solbadere kan det bli dyrt i lengden. Det er nemlig ingen som bruker så mye solkrem som nordmenn, ifølge Kreftforeningen.

Beskytter ikke bedre

- Det er ikke slik at høy pris betyr bedre beskyttelse, det skal uansett være solfaktoren som sier noe om beskyttelsen, skriver Kreftforeningen på sine nettsider.

Det er også en myte at du må kaste solkremen ett år etter at den ble åpnet. Dette avhenger av hvordan kremen har vært oppbevart. DinSide har testet solkremene fra i fjor for å se om de kan brukes i år igjen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer