- Som å ruse seg før OL

Det sier legevaktdirektør om dagens russefeiring. Russen selv og andre aktører presser på for å flytte feiringen til etter eksamen.

Publisert
Sist oppdatert

Forbundet Mot Rusgift, Norsk Lektorlag og Legevakten i Oslo har samlet sendt inn en henvendelse til Kunnskapsministeren om flytting av russefeiringen til etter eksamen.

- Det er helt uvanlig i resten av vårt samfunn at man går beruset i 3-4 uker før man skal gjennomføre en krevende prestasjon, slik eksamen i videregående skole er. Det blir nesten som om idrettsfolk skulle ruse seg i ukevis før olympiske leker. Det ville også gitt elendige resultater, sier direktør ved Legevakten i Oslo, Endre Sandvik, i en pressemelding.

Omfattende kampanje

Russen selv, foreldre og andre elever er sterkt engasjert i saken. På Facebook er det opprettet en gruppe med tema «Ja til eksamen før russetida!» der 33 000 personer har sluttet seg til kampanjen.

Les også: Fulle jenter lever farlig

- Det er meget gledelig at skoleelevene selv tar grep om situasjonen og sørger for det beste for sin egen framtid og skolens mulighet til å skape gode studenter i framtiden. Vi er særdeles glade for å se slikt engasjement blant ungdommen, sier Knut Reinås, leder i Forbundet Mot Rusgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer