Som å spise en Big Mac hver dag

Sover du lite får du mer lyst på mat.

Personer som sover rundt fire timer om natten har en tendens til å spise om lag 500 kcal mer per dag enn de som sover åtte timer om natten (fotomontasje). Foto: Colourbox.com
Personer som sover rundt fire timer om natten har en tendens til å spise om lag 500 kcal mer per dag enn de som sover åtte timer om natten (fotomontasje). Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekspertene har en klar melding: Hvis du er opptatt av å holde deg slank, bør du sørge for å få nok søvn. Man blir mer sulten av å «sulte seg for søvn».

Personer som sover rundt fire timer om natten har en tendens til å spise om lag 500 kcal mer per dag enn de som sover åtte timer om natten. Det er det samme som å tilføye en Big Mac til dagsmenyen din hver dag.

Forskerne tror at søvnmangel kan være en av årsakene til at flere og flere sliter med overvekt og fedme, da gjennomsnittet sover mindre nå enn for noen tiår siden, skriver de i tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition.

Les også: Du blir feit av forstyrret søvn

Kunne spise hva de ville

En rekke studier har allerede bekreftet en sammenheng mellom søvnvarighet og kroppsmasseindeks (BMI). BMI er en formel som indikerer om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt.

Ingen studier har imidlertid sett på hva som skjer hvis en normalvektig person får mindre søvn.

For å undersøke dette så franske eksperter på søvn- og spisevanene samt kaloriforbrenningen til 12 sunne menn i løpet av to 48-timers perioder. Ett av døgnene i hver periode fungerte som et kontrolldøgn, der testpersonene skulle følge sine normale rutiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer