Sommerdepresjon på Oslo Børs

Nedgangen på Oslo Børs skaper mørke skyer.

Sommerdepresjon på Oslo Børs
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Børs melder om sommerdepresjon, de negative tallene blir stadig flere. Riktignok steg hovedindeksen onsdag morgen, etter at den sank med 3,8 prosent tirsdag.

- Det er fortsatt kredittmarkedene i USA og utviklingen i den amerikanske økonomien generelt som skaper bekymringer blant investorene i hele verden, sier Tor Arne Olsen, pressetalsmann for Oslo Børs.

Norske aksjekunder selger for tidlig

Internasjonalt trekker finansaksjer mest ned, mens de store taperne i aksjeverdi er gjødselprodusenten Yara International og Norsk Hydro.

Analytikerne sliter med å forklare tapet for Yara, også fordi de selger bra med gjødsel. Olsen mener det kan ha med at den generelle dårlige stemningen å gjøre.

DnB NOR og Storebrand har også sunket en del de siste dagene, ifølge Oslo Børs.

- Hovedbekymringen er at det skal bli lavere vekst, i kombinasjon med høy inflasjon, i den amerikanske økonomien. USA er et veldig stort marked som mange norske og europeiske selskaper har stor eksport til. Utsiktene til lavere eksport og reduserte inntekter for selskaper i Norge og utlandet er blant faktorene som trekker markedene nedover, sier Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer