Sommerdepresjon på Oslo Børs

Nedgangen på Oslo Børs skaper mørke skyer.

Sommerdepresjon på Oslo Børs
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Børs melder om sommerdepresjon, de negative tallene blir stadig flere. Riktignok steg hovedindeksen onsdag morgen, etter at den sank med 3,8 prosent tirsdag.

- Det er fortsatt kredittmarkedene i USA og utviklingen i den amerikanske økonomien generelt som skaper bekymringer blant investorene i hele verden, sier Tor Arne Olsen, pressetalsmann for Oslo Børs.

Norske aksjekunder selger for tidlig

Internasjonalt trekker finansaksjer mest ned, mens de store taperne i aksjeverdi er gjødselprodusenten Yara International og Norsk Hydro.

Analytikerne sliter med å forklare tapet for Yara, også fordi de selger bra med gjødsel. Olsen mener det kan ha med at den generelle dårlige stemningen å gjøre.

DnB NOR og Storebrand har også sunket en del de siste dagene, ifølge Oslo Børs.

- Hovedbekymringen er at det skal bli lavere vekst, i kombinasjon med høy inflasjon, i den amerikanske økonomien. USA er et veldig stort marked som mange norske og europeiske selskaper har stor eksport til. Utsiktene til lavere eksport og reduserte inntekter for selskaper i Norge og utlandet er blant faktorene som trekker markedene nedover, sier Olsen.

Ikke gjør som megleren din sier

Dette fordi de internasjonale markedene følger hverandre i utvikling, og de tendensene vi har sett på Oslo Børs den siste tida, svarer fra andre europeiske børser.

- Det kommer sannsynligvis til å være urolig framover, og vi må nok være forberedt på svingninger. Stemningen er mørk og dyster i aksjemarkedene i hele verden, men vi vet jo hvor fort det kan snu, sier Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer