Sommeren er i boks!

Jeg velger meg april, sa Bjørnstjerne Bjørnson. Liker du øl, bør du se frem til mai du skjønne milde. Tredje mai kommer nemlig ØLBOKSINVASJONEN!

Publisert

Om knappe fire uker strømmer øl og mineralvann på boks ut i landets butikker. Årsak: emballasjeavgiften reduseres kraftig med det resultat at øl på boks havner på omtrent samme pris som de små brune.

Nøyaktig hva en 0,33 cl. ølboks vil koste er ikke bestemt. DinSide har vært i kontakt med landets største bryggerier og dagligvarekjeder. Av konkurransehensyn vokter alle godt på prisinformasjonen frem til storstilt lansering av både boksøl og boksmineralvann første uken i mai.

Det vi vet er at emballasjeavgiftene for drikkevarer på boks reduseres med omlag 90 prosent. Dette fordi bransjen endelig har fått i stand et retursystem for bokser. Som følge av dette reduseres den statlige miljøavgiften fra 3,37 til 0,33 kroner per enhet. Avgiften for éngangsemballasje på 79 øre består. Samlede avgifter for en boks øl på 33 centiliter blir derfor 1,12 kroner mot 4,16 kroner nå. Det er en reduksjon på 73-74 prosent.

De nye avgiftene reduserer forskjellen mellom flaske og boks til i underkant av én krone for volum opp til en halv liter. Denne forskjellen kan bety at en ølboks ikke vil koste stort mer enn en ølflaske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.