Sommerens billigste slanketips

En sveip på nettet ga oss to lavkost-slankekurer, og et nyttig gratis tips til deg som sliter med de årlige ferieforberedelsene.

Publisert
Sist oppdatert

Sannheten om hvordan fettkiloene raser fortest mulig av forandrer seg likevel fra år til år, så hvorfor ikke velge metode etter pris? Etter vår reality-serie fra 2002 "Bilringenes herrer" var vår hovedkonklusjon at du ikke behøver å kaste bort penger på diverse slankeprodukter. Skal du velge en metode, bør den i alle fall være billig. Her er årets alternativer:

Melk er slankende

At melk er slankende har vært en nyhet fra forskningsmiljøer verden rundt i flere år - senest fra Landbruksdepartementet denne uken.

Nylig var 2400 ernæringseksperter samlet til en konferanse i Praha, hvor to studier ble presentert: Den danske forskeren Arne Astrups studie viser at kalsium i melk og meieriprodukter fører til at mindre fett tas opp i kroppen. Testgruppene, som besto av overvektige voksne personer, testet ut en diett med henholdsvis lavt og høyt kalsiuminnhold. Hovedkildene for kalsium i begge diettene var magre meieriprodukter. Med det høyeste kalsiuminntaket så man at enda mindre fett ble tatt opp i tarmen.

I en annen studie gjennomført av Michael B. Zemel i USA ble 32 forsøkspersoner delt i tre grupper som fikk lik mengde kalorier, men ulik mengde kalsium gjennom magre meieriprodukter. Vekttapet var 6,4 kg i gruppen som fikk minst kalsium og 8,6 kg i den midterste gruppen og 10,9 kg blant de som fikk mest kalsium. Forsøket pågikk i 24 uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer