Sommerens kjærlighetsmat

Publisert
Sist oppdatert

Sommerens kjærlighetsmat
Finnes det virkelig mat som har en oppkvikkende effekt på seksuallivet? Mozon gir deg råd om sommerens sensuelle matopplevelser.

Kjærlighetsmat har vært et kjent begrep i tusener av år. Men allikevel har vi svært lite sikker kunnskap om hva slags ingredienser som virkelig fremmer lysten hos kvinner og menn. Hva med nesehorn eller haifinner? Eller kanskje en middag av asparges, bananer, østers, fiken og ginseng?

Kjærlighetsgudinnen
Betegnelsen afrodisiak kommer fra grekernes kjærlighetsgudinne Afrodite. Mange av matvarene som regnes som afrodisiak har en form, konsistens eller lukt som assosieres med seksuallivet. Fallosene som banan og gulrøtter har de mest åpenbare assosiasjonene, mens østers har en lukt og konsistens som med litt fantasi kan sammenlignes med deler av den kvinnelige anatomi.

For den avanserte
Det er særlig i østlige land som Kina og Japan vi finner de mest eksotiske forslag til hva som fungerer som afrodisiak. Nesehorn risikerer utryddelse på grunn av sin erigerte ansiktspryd mens hverdagen for både hai og tiger av samme grunn er utrygg i asiatiske strøk. I Kama Sutra anbefales geitetestikler kokt i melk om du vil oppnå den helt spesielle følelsen.

Sterkt er godt
Sterke smaker som krydder, ingefær, løk og pepper regnes også for å være seksuelt stimulerende. Årsaken kan ligge i at disse matvarene utløser reaksjoner i kroppen som ligner på seksuell opphisselse. Rødme og svette kan fremkalles av det riktige komplimentet eller berøringen, men også av en sterk karrigryte.

Ikke like bra
Spansk flue utvinnes fra skallet på en bestemt bille og har vært brukt som potensmiddel gjennom århundrer. Det er derimot ikke alle som anbefaler å bruke dette stoffet. Spansk flue gir en varm følelse i underlivet gjennom å irritere urinveiene og kan føre til smertefulle tilstander i stedet for den ønskede effekten.

Sett stemningen
Mye tyder på at afrodisiak har en større effekt på mentale prosesser enn rent fysiske eller kjemiske sammenhenger. Men hjernen er jo som kjent vårt største kjønnsorgan og mye kan gjøres ved å gi oss lukter, smaker og en stemning som setter oss i det rette humøret.

Stearinlys, blomster og rødvin høres ut som en klisje, men er fortsatt et sikkert tips. Et hyggelig sted å både lage og spise maten er essensielt for å få det beste ut av afrodisiakene. Et moderat inntak av alkohol er jo også kjent for å ha en viss effekt på kjønnsdriften.

Her er listen over de beste afrodisiakene:

Ananas. Denne søte og saftige frukten kan spises som den er eller brukes i en kald drink. Hva med ananas med honning og rom i et glass med is og cola?

Avocado. De gamle maya-indianerne brukte navnet Ahucatl som oversatt betyr “testikkeltreet”. Frukten som henger parvis I trærne har jo en viss likhet med akkurat denne delen av menns anatomi.

Bananer. Formen på frukten er nok den viktigste årsaken til at den regnes som et afrodisiak. Bananer inneholder også mye B-vitaminer som bidrar i produksjonen av kjønnshormoner i kroppen

Chili. Mye vitaminer og en solid oppkvikker for smaksløkene. En god dose chili setter fart på kroppen og fremkaller mange reaksjoner vi ellers forbinder med seksuell aktivitet.

Druer. Kan brukes som sensuelt snacks og kan selvsagt også nytes i form av vin.

Ginseng. Det er ikke så lenge siden ”alle” skulle spise ginseng som kosttilskudd her hjemme. Ginsengroten har vært anerkjent i årtusener for sine spesielle kvaliteter som blant annet stimulerer hormonproduksjonen i kroppen

Gulrøtter. Den fallos-formede gulroten ble brukt i de tidlige kongedømmene i Midt-Østen til å forføre kvinner. Og med uttrykket ”å ha seg som kaniner” er vi vel ikke ovverasket over hva som er favorittføden til Snurre Sprett?

Honning. En uvurderlig ingrediens i kjærlighetsdrikker og påstås å beskytte mot sterilitet og impotens. Et mattips fra Kama Sutra er spurveegg og ris med smør og honning….

Hvitløk. Noen hater det, mange elsker det. Hvitløk har vært en viktig ingrediens i heksenes kjærlighetsdrikker og de gamle romere ofret hvitløk til fruktbarhetsgudinnen Ceres.

Ingefær. Et vanlig innslag i asiatisk kokekunst og gjenom årtusener drukket i form av ekstrakter. Ingefær brukes også gjerne når du vil lage en helt spesiell kjærlighets-te.

Jordbær. Dette saftige røde bæret spiser vi hele sommeren. Jordbær elskes av alle og er perfekt til å mate hverandre med enten om man er nyforelsket eller bare rett og slett glad i hverandre.

Kaffe. Det finnes ingen duft som er så oppkvikkende som den av nymalte kaffebønner eller en nytraktet varm kopp kaffe. I tillegg til den kjemiske effekten av koffeinet har de fleste av oss positive assosiasjoner til kaffe som nytelsesmiddel i en liten pause fra hverdagen rundt oss.

Kaviar. Eggene til støren inneholder store mengder vitaminer og fosfor. Prøv den eksklusive kaviaren med vodka for en ekte russisk opplevelse.

Mandler. Disse nøttene assosieres med begjær og fruktbarhet og antas å virke opphissende for kvinner.

Selleri. Denne potente planten har en lang historie som afrodisiak. Den inneholder vitamin A, B, C og en mengde mineraler som er bra for kroppens byggestener.

Sjokolade. En av de absolutt mest brukte afrodisiaker. Sjokolade antas å inneholde forbindelser som påvirker lystfølelse i hjernen og bidrar som kjent til å bevare sindets munterhet. Sjokolade egner seg jo også godt som en liten presang til den utkårede.

Valnøtter. Brukes gjerne sammen med søte saker og smaker godt med mye rart. Valnøtter ble av de gamle romere brukt til å kaste på brudeparet i bryllup, fordi nøtten ble antatt å gi økt fruktbarhet.

Vanilje. Bare lukten av vanilje er stimulerende for de fleste. Og vaniljeiskrem er bare en av mange bruksområder for denne klassiske afrodisiaken.

Vin. I moderate mengder er vin avslappende og gjør oss vennelig innstilt til mennesker rundt oss. Men det er ikke bare på grunn av alkoholen, vindruene i seg selv regnes for å ha mange erotiske egenskaper.

Østers. Antageligvis den meste kjente afrodisiak. Østers er fulle av mineraler, smaker eksotisk og spises på en overbevisende sensuell måte. Ikke glem champagnen.

Mozon 17.06.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer