Sommerens store kalorisyndere

Feriemodus er ikke alltid fullt så fett for kroppen.

Det er godt med sommermat, men den kan også bestå av mange kalorier! Foto: Colourbox.com
Det er godt med sommermat, men den kan også bestå av mange kalorier! Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig sommer! For mange betyr det grillfester, forfriskende cocktails ute på byen og piknik i parken. Dette betyr også mye stekt kylling, grillet kjøtt, potetsalat, iskrem, pølser og pils. Men før du får helt vann i munnen, bør du lese videre.

For selv om det er lett å stelle i stand et smakfult måltid om sommeren, er det også enkelt å tilføre kroppen flere kalorier enn du har behov for.

Her er noen matvarer du bør være oppmerksom på!

Les også: Derfor blir du avhengig av junkfood

Sommerens store kalorisyndere

  1. På grillen. Grillmat er godt, og grilling regnes som en sunn måte å tilberede maten på. Men: Ifølge WebMD kan en stor T-bone stek på omkring 500 gram inneholde 1 500 kcal og 124 gram fett. Rådet er å velge kjøtt som ikke kommer fra den feteste delen av dyret. Gå for magre alternativer som indrefilet av svin og kylling uten skinn, særlig hvis du skal ha masse snacksy tilbehør på siden. Unngå ribbe og koteletter, som består av mer fett. Les også: Unngå helsefarlig grilling
  2. Pølse i varmen. Selv om den er varm, smaker det alltid godt med en pølse på sommerstid, enten det er på vei hjem fra byen, på fotballkampen, hjemme på grillen eller på vei til kino. Her handler det ikke bare om fett og kalorier, men også om salt. - Spiser man ofte pølser får man i seg mye fett og kalorier, som øker risikoen for både overvekt og hjerte- og karsykdom. For mye salt kan gi økt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer og åreforkalkning, har ernæringsfysiolog Cathrine Borchsensius tidligere uttalt til DinSide Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer