Sommerens viktigste plastkort

Skal du på ferie i Europa, kan et enkelt lite plastkort sikre deg lett tilgang til billig lege på reisen.

Publisert
Sist oppdatert

Fra første juni i år har du større rettigheter til legehjelp enn før når du reiser i Europa - og godt er det.

Fram til nå har du bare hatt rett til akutt legehjelp når du har oppholdt deg midlertidig i et annet EU/EØS-land. Har du ikke blitt syk nok til å trenge akutt behandling, har du måttet leve med gruffet, og vente til datoen på returbilletten.

En del reiselystne har sikkert også vegret seg mot papirmølla i systemet, som nå skal avvikles. For i det hele tatt å få akutthjelpen du har krav på har du nemlig på forhånd måttet søke trygdeetaten om reiseforsikringsskjemaet med det velklingende navnet E111, som du altså har måttet ta med deg på loffeturen.

Nytt kort

Fra og med denne sommeren blir hele dette systemet mer moderne og hyggelig for reisende nordmenn.

Fra 1. juni innføres et nytt helsetrygdkort i EØS-landene. Det blir på størrelse med et kredittkort, og vil være enkelt å plassere i lommeboka. Det skal gjelde for tre år om gangen. Det nye Europeiske helsetrygdkortet er et personlig og individuelt kort som gir rett til nødvendige helsetjenester i hele EU og EØS/EFTA-landene og Sveits.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer