Sommerferien 2020

Sommerferie kan påvirke neste års feriepenger

Ferieavvikling i sommer kan i verste fall gi økonomiske konsekvenser til neste år.

PERMITTERT? Ferie i sommer påvirker både utbetalingene fra Nav i år, og neste års feriepenger. Foto: NTB Scanpix
PERMITTERT? Ferie i sommer påvirker både utbetalingene fra Nav i år, og neste års feriepenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På regjeringens pressekonferanse 15. mai ble det klart at Utenriksdepartementet opprettholder reiserådene: De fraråder utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige helt fram til 20. august.

Dette setter en stopper for ferieplanene til mange nordmenn.

Men, det er ikke bare coronavirusutbruddet og reiserådene som gjør denne sommerferien spesielt vanskelig for flere arbeidstakere.

Det er nemlig en god del permitterte på norske arbeidsplasser som lurer på hvordan det blir med deres ferie i år. Dessuten kan ferieplanene i år gå ut over både utbetalingene fra Nav, og feriepengene til neste år.

Andre er ennå i jobb, men tenker gjerne at de like greit kan avlyse hele ferien og jobbe gjennom sommeren. Kan de det?

Få ferieoversikt

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank anbefaler deg å avklare med arbeidsgiveren din i god tid før du tenker å ta ut ferien, slik at dere er enig om tidspunkt.

- Dette må du også huske å melde inn til Nav, da de stopper dagpengene i perioden du får utbetalt feriepenger, sier Tvetenstrand til Dinside, og viser til de som er permitterte og dermed mottar dagpenger fra Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer