Sommerjobb: Ikke gå i fella!

Hver sommer brenner unge arbeidstakere seg på at de ikke fikk kontrakt med tvilsomme arbeidsgivere. Ikke bli en av dem.

Du har rett på skriftlig arbeidskontrakt uansett lengden på arbeidsforholdet
Du har rett på skriftlig arbeidskontrakt uansett lengden på arbeidsforholdet Vis mer
Publisert

Arbeidsgiver har plikt til å gi deg en skriftlig arbeidskontrakt. Den definerer hva arbeidet går ut på, hvilke plikter du har og hvilke plikter arbeidsgiver har, og hva du skal ha i lønn etc.

Arbeidsmiljølovens regler om hva en arbeidskontrakt skal inneholde er ufravikelige, det vil si at de ikke kan fravikes ved avtale mellom arbeidsgiveren og deg.

Husk at du har krav på en skriftlig arbeisavtale. Selv om du kun skal arbeide en kort periode kan ikke arbeidsgiveren nekte å gi deg kontrakt. Arbeider du kortere enn en måned, skal du og arbeidsgiver inngå kontrakt umiddelbart.

Skal du arbeide lenger enn en måned, holder det i følge loven at dere inngår arbeidskontrakten innen en måned etter at du startet. I praksis bør du imidlertid be om å få en skriftlig arbeidsavtale så tidlig som mulig.

Kontraktens innhold

Arbeidsmiljøloven stiller en del krav til hva kontrakten skal inneholde. Disse kravene er de samme både for deg som arbeider fast og for deg som kun har vikariat.

Innhold:Din og arbeidsgivers identitetArbeidsplassen; dersom det ikke eksisterer noen fast arbeidsplass eller hovedarbeidsplass skal arbeidsavtalen gi opplysning om at arbeidstakeren arbeider på forskjellige steder, samt forretningsadressen eller eventuelt hjemstedet til arbeidsgiverenEn beskrivelse av arbeidet eller arbeidstakerens tittel, stilling eller arbeidskategoriTidspunktet for når arbeidsforholdet begynnerDersom arbeidsforholdet er midlertidig skal forventet varighet noteres Arbeidstakerens rettigheter til ferie og feriepenger, og reglene for fastsettelse av ferietidspunktetArbeidstakerens og arbeidsgiverens oppsigelsesfrister, jf. arbeidsmiljøloven § 58 og tjenestemannsloven §§ 9, 10 og 11Lønn ved arbeidsforholdets begynnelse, eventuelle tillegg og andre godtgjøringer som ikke inngår i lønnen, f.eks. pensjonsinnbetalinger og kost-/nattgodtgjørelse, og når lønnen betales ut Den normale daglige eller ukentlige arbeidstid Eventuelle prøvetidsbestemmelser, jf. arbeidsmiljøloven § 58 nr. 6 og 63 og tjenestemannsloven § 8Opplysninger om eventuelle tariffavtaler som regulerer arbeidsforholdet. Dersom avtalene er inngått av parter utenfor virksomheten skal avtalen inneholde opplysninger om hvem tariffpartene er I noen av punktene holder det å henvise til lover, forskrifter og tariffavtaler som regulerer disse områdene. Det gjelder for eksempel punktene om ferie og feriepenger, lønn, arbeidstid og oppsigelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.