Sommerjobber for somlebøtter

Det er definitivt i sent å skaffe seg sommerjobb nå. Men umulig er det langt i fra.

Sommerjobber for somlebøtter
Publisert

Det er godt med jobber å få i år, også for deg som kun vil arbeide om sommeren. Nå i slutten av juni kan Arbeidsmarkedsetaten by på mer enn 2.000 feriestillinger. Men som nevnt: Det begynner å bli i siste liten, så du må regne med at kremjobben som badevakt, båtfører, parkarbeider etc er opptatt. Dette er kremjobber - ikke på grunn av eksepsjonell lønn - men på grunn av at det gir deg ypperlig anledning til å kombinere sommersol og uteliv med lønnet arbeid.

Stramt marked

- Arbeidsmarkedet er stramt, og det er omkring 100.000 flere utlyste stillinger årlig på landsbasis nå enn det var i 1994, forteller Markedsdirektør i Arbeidsdirektoratet, Odd-Erik Marthinsen til DinSide. Denne situasjonen forplanter seg også til feriearbeidsmarkedet. I tillegg til alle bedriftene som må fylle opp plasser der de fast ansatte ferierer, er det bransjer og arbeidsplasser som praktisk talt kun eksisterer om sommeren.

- Faktisk har vi i år gitt dispensasjon til 8.500 polske gjestearbeidere som får arbeide med innhøsting i landbruket, forteller Marthinsen. Denne dispensasjonen er gitt fordi bransjen mener den ikke greier å dekke behovet ved bruk av innenlansk arbeidskraft. - I tillegg strømmer det til med skandinavisk, og særlig svensk ungdom som arbeider i Norge om sommeren. Disse trenger ikke dispensasjon på grunn av skandinaviske samarbeidsavtaler og EØS-avtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.