Sommersalget har startet!

Salget på sommerklær er i år tidligere ute enn noensinne og grunnen er endringene i skatteutbetalingene. Er du en av de heldige som skal ha penger tilbake på skatten, kommer nemlig utbetalingen nå i juni. Gjett hvem som har lyst til slå kloa i de pengene?

Publisert

Den gamle trenden med sommersalg når den norske sommeren er slutt, ser definitivt ut til å være over. I år er nemlig sommersalget allerede i full gang. Grunnen er opplagt. Med lommeboka full av feriepenger, og det tidlige skatteoppgjøret, er du en ettertraktet kunde.

Skatteoppgjøret ble lagt ut i landets kommuner den 18, eller den 21. juni. Det gjør at hele 90 prosent av alle landets lønnstagere, og pensjonister nå vet om de har penger til gode, eller om de må betale en sur restskatt.

Det er 2,7 millioner skattytere som får skatteoppgjøret sitt nå. Litt over 1,9 millioner får i gjennomsnitt 5.900 kroner tilbake på skatten.

Har du penger tilgode vil du motta dem om kort tid, mens restskatten først skal betales i slutten av august. De som har skatt til gode får overført pengene direkte til sin bankkonto, eller på utbetalingsblankett.

Salget starter når pengepungen er full

Mens du venter på godværet kan det altså lønne seg å oppdatere sommergarderoben. Kombinasjonen skattepenger og dårlig vær er nemlig handelsbransjens ønskedrøm. De er antagelig de eneste som smiler når regnet siler...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.