Søppeltømmerne drar seg ikke i jula

Om du synes det flyter over av søppel, skyldes nok det et større tilfang enn vanlig. De fleste steder er tømmingen ajour i jula.

Publisert

DinSide har snakket med renovatørene i noen av våre største byer og spurt om rutinene ved søppeltømming i jula. Det viser seg at de fleste tømmer som vanlig. Ingen av dem vi snakket med tok noen form for fellesferie, men det er ikke alle som jobber julaften og nyttårsaften. I disse tilfellene tømmer renovatørene enten første virkedag før eller første virkedag etter den vanlige tømmedagen. Det er jo bra service, forsåvidt, men betyr også at kassene kan være fulle temmelig lenge etter julaften.

Oslo

I Oslo er det flere renovatører. Miljøtransport står for tømmingen av husholdningsavfall i Groruddalen. Her jobbes det både julaften og nyttårsaften. Første juledag og første nyttårsdag, som i år er fredager, tømmes det naturligvis ikke, men dette tar man igjen den påfølgende mandag ved å kjøre ekstra skift.

Miljøtransport understreker at de er til å snakke til om folk har ekstra mye avfall nå i jula.

Stavanger

Heller ikke i Stavanger ligger renovatørene på toppen av gavehaugen og spiser druer i romjula. Rutinen her er nøyaktig som for Miljøtransport i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer