Sørg for at du har riktig dekning på innboforsikringen

– Mange blir overrasket over hvor mye de egentlig eier, sier If.

Forsikringsgigantene If og Gjensidige opplever at kunder både underforsikrer og ikke forsikrer verdiene sine i det hele tatt. En omfattende vannskade kan dermed bli fatal for økonomien. Foto: Gjensidige
Forsikringsgigantene If og Gjensidige opplever at kunder både underforsikrer og ikke forsikrer verdiene sine i det hele tatt. En omfattende vannskade kan dermed bli fatal for økonomien. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss er millionærer, og vel så det, ihvertfall i rene verdier som vi oppbevarer i hjemmet vårt. For legger du sammen møbler, klær, elektronikk og sportsutstyr kommer du raskt opp i høye beløp. Fikk du egentlig med deg alt da du tegnet innboforsikring?

If forteller at kunder som har fått totalskadet hjemmet sitt ofte har verdier for 25 prosent mer enn det forsikringen dekker.

Mangler dekning

Gjensidige hevder at mangel på innboforsikring faktisk er et større problem enn underdekning på innboforsikringen.

– Nær sagt hver gang en boligblokk eller bygård må evakueres er det noen som ikke har innboforsikring. I tillegg til at de ikke får erstattet ødelagte gjenstander opplever de ofte at det blir mer komplisert å skaffe midlertidig bosted. Har man innboforsikringen i orden dekker forsikringsselskapet alle utgifter til midlertidig bosted. Har man ikke innboforsikring stanger man fort opp i et tak for hvor mye som dekkes, slik at man må ta inn hos kjente, eller betale selv, forklarer Christian Haraldsen informasjonssjef i Gjensidige til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer