Søt og full av antioksidanter

Litt ekstra honning i kostholdet ditt kan gjøre mer enn å tilfredsstille søthunger. Ny forskning viser at det også kan øke nivåene av sunne antioksidanter.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

I flere århundrer har man trodd at honning har god effekt på helsen, ifølge forsker Heidrun B. Gross fra universitetet i California. I et intervju med nyhetsbyrået Reuters forteller hun at bestemoren hennes rådet henne til å spise honning når hun manglet energi.

Nå har Gross og kollegene hennes funnet vitenskapelige bevis som støtter det bestemoren hennes visste hele tiden.

- Honning er ikke bare et søtningsstoff. Det inneholder også en rekke antioksidanter, som motvirker frie radikaler og dermed minsker risikoen for kreft og hjertesykdommer, sier hun.

Det er enkelt nok å ta kosttilskudd med disse egenskapene, men Gross foretrekker å finne matvarer som har de samme egenskapene.

I en studie med 25 friske voksne, viste Gross og hennes kolleger at honning kan øke nivåene av antioksidanter. I 29 dager la deltagerne fire spiseskjeer honning til den vanlige kostholdet.

Blodprøver tatt på begynnelsen og slutten av studien viste at nivået av antioksidanter økte.

Gross presenterte resultatene på et møte arrangert av American Chemical Society i Anaheim, California.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer