Søte Italia

Veksten i Commercial Unions fond Italian Growth har vært 51,25% hittil i år. Delphi markedsfører fondet i Norge, og du kan kjøpe for ned til 1.000 kroner i måneden.

Utrolig vekst.
Utrolig vekst. Vis mer
Publisert

Det er avkastningen målt i lire som har vært 51,25%. Kunderådgiver Atle Sigvartsen i Delphi sier at dette er effektiv avkastning, regnet ut som om du kjøpte andeler 1. januar i år og betalte kjøpsprovisjon.

Avkastningen er målt i italienske lire, som har vært liren vært litt sterkere enn kronen i år. Målt i norske kroner har derfor Italian Growth en vekst på drøyt 53 prosent hittil i år.

Det er ikke halsbrekkende spekulasjon som har gitt denne avkastningen. Det italienske markedet som sådant har vært veldig godt, og lønnet rikelig alle som har vært i det de siste månedene.

Passer Tusen milliarder

Commercial Union er et engelsk forsikringsselskap med rundt 1.000 milliarder til forvaltning i sine mange aksjefond. Commercial Union Privilege Portefoli heter datterselskapet som har hatt et så uvanlig godt år. CUPP holder til i Brüssel og Luxembourg. To norske selskaper markedsfører fondene: Delphi og Universal Fonds.

- Det har vært en eventyrlig vekst i Italia i år, men jeg vet ikke om den vil fortsette, sier Sigvartsen. Europa som sådant har han imidlertid tro på: - Europa ligger i startgropen til en økonomisk oppgang, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer