Sov bedre med støy

Fungerer like godt som piller.

Hvis Jon Blund boikotter deg om natta, kan det hende en lydmaskin vil hjelpe. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: colourbox.com
Hvis Jon Blund boikotter deg om natta, kan det hende en lydmaskin vil hjelpe. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lydmaskiner som kan få deg til å føle som om du er midt i skogen eller på stranden, virker nesten så godt som sovemedisin, viser en ny undersøkelse.

Les også: Derfor sover du dårlig

Det er Consumer Reports Magazine som står bak undersøkelsen hvor en gruppe testpersoner som hadde søvnproblemer fikk prøve en rekke lydmaskiner i ti netter. Hver maskin ble testet av minst ti personer, som skulle finne ut om de sovnet fortere og om de sov lengre, med maskinen på.

Vannlyder

De første syv dagene ble maskinene stilt inn for å gi hvit støy (en konstant lydbølge) eller en tilsvarende lyd som hørtes ut som en vifte eller et fossefall. De tre neste nettene, kunne testpersonene selv velge hvilke lydeffekter de ville høre på, alt fra regn til sildrende vann.

Lyder med en konstant lydbølge viste seg å gi testpersonene bedre nattesøvn, i tillegg til at de sovnet fortere.

Les også: 1 av 2 er snorkefanger

Bra for alle

- Du trenger ikke å ha et søvnproblem for å dra nytte av hvit støy i bakgrunen, sier David N. Neubauer fra John Hopkins Sleep Disorders Center, som er tilhenger av disse maskinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer