Sov deg smart og slank

En god natts søvn gjør deg både slankere og smartere, i følge ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare skjønnheten som tjener på en god natts søvn.

Det mener i alle fall amerikanske eksperter som har undersøkt sammenhengen mellom overvekt og søvn.

De mener at kroppsvekten stiger i takt med mangel på søvn og at en lang økt under dynene kan gjøre deg slankere. Forskerne får støtte av en annen undersøkelse som viser at en høneblund om ettermiddagen holder hjernen friskere hos eldre mennesker.

Trøtt og fet- Vi har lagt så mye vekt på trening og kosthold at vi har glemt verdien av en god natts søvn, sier forskeren Fred Turek ved Northwestern University i USA.

Sammen med kollegaene ved universitetet har han undersøkt sammenhengen mellom søvn og overvekt på 1.000 friske mennesker.

Vekten er målt med Body Mass Index (BMI) som beregner overvekt i forhold til kjønn og kroppshøyde.

Menn sover mer enn kvinner og fete mennesker sover gjennomsnittlig kortere enn de slanke. Gjennomsnittlig sover overvektige mennesker 1,8 timer mindre hver uke enn de som veier normalt.

La ungdommen soveMange søvn-eksperter mener at trøtte barn og tenåringer skal få sove så mye som de ønsker. Det kan også være lurt med tanke på at stadig flere unge sliter med overvekt og fedme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer