Sov søtt med disse 5 tipsene

Det er ikke alltid like lett å sovne. Spesielt etter en ferie eller en helg sliter mange med å falle i søvn. Her er noen tips for å komme lettere inn i drømmenes verden.

Publisert
Sist oppdatert

Mange som lider av søvnløshet, bruker medikamenter som hjelp. Dette er ikke det beste alternativet.

- Naturlig søvn er sunnere en medisinsk søvn. Etter å ha tatt sovepiller, føler folk seg ofte groggy når de våkner. Folk som sovner naturlig vokner oftere mer opplagt.

Her har du fem tips for en god natts søvn:

1) Forbered deg på søvnen ved å slappe ordentlig av før du legger deg. Gjør bare rolige aktiviteter. Unngå høy musikk og TV. Skru ned lysene. Lese, yoga og meditasjon kan hjelpe deg i forberedelsen for å sove.

2) Ha en fast rutine. Legg deg og stå opp omtrent samtidig hver dag. Da vil kroppen bli vant til rutinen og bli bedre forberedt på å sove ved leggetid. Pass på at soverommet er kjølig og komfortabelt.

3) Hvis du bruker et kvarter på å snu deg fram og tilbake, bør du gå ut av senga og gjøre noe avslappende, som å lese. Ved å bli i senga mens du er våken, gjør deg bare enda mer oppmerksom på at du ikke greier å sovne.

4) Trening kan hjelpe deg til å sove bedre, men bare hvis du trener til riktig tid. Den beste tiden å trene på, er om morgenen. Trener du sent på dagen kan det påvirke søvnløsheten. Dette fordi trening skaper økt kroppsenergi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer