Sover single jenter bedre?

Er du glad i å krype inntil partneren din om natten? I følge en undersøkelse er det snarveien til dårlig søvn.

Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske National Sleep Foundation (NSF) innledet den årlige Sleep in America-meningsmålingen med spørsmålet: Sover single kvinner bedre?

Snorking er verstDe konkluderer med at å sove sammen med en annen kan føre til dårligere søvn enn når du sover alene. I følge NSF har tre fjerdedeler av alle med en partner i sengen et søvnproblem. Og når personen som ikke får sove vrir mye på seg skaper det også problemer for partneren.

Den verste synden? Snorking. To tredjedeler av deltakerne i et forhold sa at partnerens snorking holdt dem våkne.

I følge undersøkelsen mister man i gjennomsnitt 49 minutters søvn hver natt på grunn av en partners søvnproblemer. 50 prosent av deltakerne med kjæreste sa at de ofte følte seg trøtte og slitne i løpet av dagen.

Problemer i forholdetMed lite energi om dagen, får mange par problemer også i kjærlighetslivet. En fjerdedel av deltakerne sa at det seksuelle forholdet ble påvirket av søvnmangelen. En tredjedel mente partnerens søvnproblem skapte problemer for forholdet generet. Når det er en person som bestandig holder den andre våken kan det ødelegge enda mer. Nesten en fjerdedel av deltakerne endte opp med å flytte ut av soverommet til en ekstraseng eller sofa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer