Søvn fikser hukommelsen

Om hukommelsen svikter kan det være på plass med en høneblund. Søvn hjelper nemlig hjernen med å lagre informasjon riktig

Publisert
Sist oppdatert

Det er forskere ved University of Chicago og Harvard Medical School som har kommet frem til denne sammenhengen.

Lagrer best under søvnDe har testet studenter på hukommelse og gjennkjenning av stemmer. Studenter som fikk en god natts søvn var langt bedre til å huske detaljer enn de som hadde vært våkne i mange timer. Undersøkelsene er publisert i siste nummer av magasinet Nature.

Men en bedre hukommelse er ikke bare et resultat av at kroppen lader opp batteriene og at vi blir uthvilt. Mye tyder på at hjernen under søvnen kan hente frem og systematisere informasjon som gjør det lettere å finne den frem igjen senere.

Bedre læringForskerne som har gjennomført undersøkelsene mener at dette kan påvirke teorier om hvordan elever tilegner seg informasjon.

- Det moderne liv tar ikke hensyn til vårt behov for søvn. Dette kan ødelegge for våre utdanningsmuligheter. Hvor gode resultater du oppnår er ikke et resultat av hvor du går på skole eller hvem foreldrene dine er. Det er snarere et resultat av hvor godt du sov i natt, sier Robert Stickgold ved Massachusetts Institute of Technology.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer