Søvnslitere med "sexsomnia"

Forskere har oppdaget at det er en relasjon mellom forskjellig type søvnlidelser og seksuell aktivitet i søvne.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en søvnlidelse? Da kan det hende at du også lider av tilstanden amerikanerne kaller sexsomnia. Det vil si at du har seksuell aktivitet i søvne.

Personer som gjør seksuell aktivitet i søvne vet ikke hva de selv gjør, inntil de får vite det av partneren sin.

Les også: Synder i søvne

Det er forskere fra Minnesota Regional Sleep Disorders Center i Minneapolis i USA som uttaler at det er en relasjon mellom søvnmangel og seksuell aktivitet. Den seksuelle oppførselen dreier seg om alt fra masturbasjon og stønning, til å faktisk utøve en seksuell tilnærming mot partneren, i en tilstand mellom søvn og våkenhet.

Gjelder de fleste søvnlidelserRapporten, som er publisert i tidsskriftet the Journal Sleep, sier at omtrent alle kjente former for søvnlidelser innebærer en økt risiko for upassende seksuell oppførsel.

- Sexsomnia kan finne sted etter at en sovende person blir opphisset, og går inn i en halvvåken tilstand hvor de handler uten noen form for fornuft og dømmekraft, sier studieleder Dr. Carlos H. Schenck, ifølge News-Medical.net.

Han legger til at dette ikke dreier seg om en mental forstyrrelse, og sier flere rapporter om unormal seksuell atferd som opptrer under søvn er underveis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer