Soya var redningen

Yngvild Maae takker et kosttilskudd med soya for at hun ble kvitt hyppige hetetokter, stivhet i kroppen og nerver i ubalanse.

Publisert
Sist oppdatert

Ved hjelp av et naturmiddel med soya ble Yngvild Maae kvitt de verste plagene da hormonene gjorde opprør og overgangsalderen satte alle kluter til.

- Det verste var egentlig hetetoktene. De kunne komme når som helst, opptil 15 ganger i døgnet, og de var kraftige. Jeg ble glovarm i hele kroppen, helt ut i fingerspissene, og det var naturligvis veldig ubehagelig.

Yngvild har jobbet som flyvertinne i 28 år, og trives svært godt i jobben. Sykemelding er ikke hennes stil, men hun innrømmer at plagene hun hadde gjorde jobben vanskeligere.

- Hetetoktene kunne komme når som helst. Gjerne når jeg sto i midtgangen og demonstrerte sikkerhetsutstyr. Det var veldig slitsomt til tider, sier hun.

Hun fant raskt ut flere små knep som hjalp mot de ubehagelige angrepene.

- Hvis jeg kjølte ned innsiden av håndleddene, der hvor pulsåren går, gikk hetetoktene raskere over. Isbiter eller rennende vann virker bra, men man kan jo bruke alt man har i nærheten som er kjølig. Jeg la ofte håndleddene inntil metallistene som går rundt kabindørene i flyet.

Yngvild er en ihuga tilhenger av naturmedisin, og prøver alltid å finne en naturlig kur på helseplager. Derfor var hun ikke vanskelig å overtale da en bekjent foreslo kosttilskuddet BioSoy mot disse plagene.

- Plagene ble ikke borte på timen, men jeg merket fort at de ble svakere. Man må være litt tålmodig når man bruker slike naturprodukter. Hvis plagene ikke er borte i løpet av en måned, så bør man holde på litt lenger.

Til å begynne med tok Yngvild dobbel dose, for å få fortgang i behandlingen, og så trappet hun gradvis ned. Nå er hetetoktene historie.

Hun anbefaler alle som ikke ønsker kunstig østrogen å prøve soya, og ikke bare på grunn av vanlige overgangsalder-problemer.

- En bivirkning som er veldig bra er at man også får fantastisk fin hud av det! Bare tenk på kvinner i Østen, som spiser mye soyaprodukter. De har nesten ingen av disse plagene, og de har veldig fin hud.

 

Mozon.no, 21.11.2002

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer