Spåkona er på ferde igjen

Fortvilte forbrukere får betalingskrav.

Slik presenteres Maria Duval aka Marie France på flere nettsteder, både av det slaget som fremhever figurens synske evner, og nettsteder som fraråder enhver betaling på grunn av svindel.
Slik presenteres Maria Duval aka Marie France på flere nettsteder, både av det slaget som fremhever figurens synske evner, og nettsteder som fraråder enhver betaling på grunn av svindel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spåkona Marie France er på ferde igjen, og Forbrukerombudet mottar nå henvendelser fra fortvilte forbrukere som har mottatt personlige brev og betalingskrav.

Vi har også tidligere advart mot Marie France

Svindlerne sender ut personlige brev til privatpersoner, med løfter om gull og grønne skoger, og legger ved fakturaer for tjenester som aldri har blitt bestilt, melder Forbrukerombudet.

- Brevene har en svært personlig form. Som mottaker kan en lett få inntrykk av at "spåkona" henvender seg direkte til deg, og at hun kjenner detaljer i livet ditt. Sannheten er at dette er masseprodukserte brev med et eneste formål, nemlig å lure privatpersoner til å betale penger, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

SE OGSÅ: Ville du latt deg lure av denne?

Protester - IKKE betal!

- Ikke svar på annonser for svindlerne. Erfaringer viser at dersom svindlerne først har fått tak i adressen din, er det veldig vanskelig å hindre dem i å sende deg brev med jevne mellomrom, sier Thon.

Vanligvis anbefaler Forbrukerombudet personer som er uenige i betalingskrav, om å protestere skriftlig til avsenderen. Det skal være nok å gjøre dette en gang. Dersom du er en av dem som allerede har protestert skriftlig på krav fra Marie France, anbefaler Forbrukerombudet at du ignorerer ytterligere betalingskrav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.