Spanderer oss ut av singellivet

Norske single bruker tusener på å finne kjærligheten, mens svenskene er noen gjerrigknarker.

Nordmenn bruker flere tusen kroner i jakten på en partner Foto: Colourbox.com
Nordmenn bruker flere tusen kroner i jakten på en partner Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny europeisk undersøkelse viser at single nordmenn er på tredjeplass i å investere penger for å finne kjærligheten. I snitt bruker single nordmenn rundt 2600 kroner årlig – for å finne en partner.

Våre svenske naboer bruker til sammenlikning kun 800 kroner til samme formål, og er dermed nest nederst på listen over kjærlighetsinvesteringer blant europeiske single.

Dette viser en undersøkelse Innofact har gjennomført i 13 europeiske land på oppdrag fra matchmakingsiden PARSHIP.no.

42 millioner europeiske single bruker til sammen 84,5 millioner kroner i året på å finne en kjæreste. Pengene brukes på ulike måter; på dater, nettdating og barbesøk.

Irene leter på pub – italienere dater mest

Irene topper statistikken suverent. En irsk singel bruker i gjennomsnitt rundt 4600 kroner, mens single italienere kommer på andre plass med et gjennomsnittsforbruk på rundt 3400 kroner.

Undersøkelsen viser også at irske single har større tiltro til puben som møtested for en potensiell partner. Dette koster selvsagt mer enn å stole på at skjebnen skal slå til i en butikkø. Ikke overraskende kommer italienerne høyt på statistikken.

Italienere dater mest av alle, og går på dobbelt så mange dater per år som norske single. En betydelig sum investerer også nordmenn, som innehar tredjeplassen med 2625 kroner i årlige kjærlighetsinvesteringer.

Større kjærlighetsoptimister

Svenskene havner på nest siste plass i undersøkelsen, kun slått av nederlenderne, som bruker nærmere 550 kr av singelbudsjettet på kjærligheten. Svenskene spanderer kun 1/3 sammenlignet med nordmenn, mens danskene bruker dobbelt så mye som svenskene - i overkant av 1800 kroner.

Undersøkelsen viser også at single norske menn og kvinner er langt mer optimistiske enn sine single naboer i Sverige og Danmark når det gjelder å treffe en partner. Dette forklarer nok også hvorfor norske single bruker mer penger enn sine single skandinaviske naboer.

(Kjærlighetsbudsjettet)
LandKroner
Irland4600
Italia3406
Norge2625
Belgia2286
Østerrike2218
Tyskland1980
Sveits1943
Danmark1834
Frankrike1820
Spania1781
Storbritania1647
Sverige865
Nederland540
Fakta: Tabellen viser gjennomsnitt i kroner brukt per single per år. Undersøkelsen er en del av PARSHIPs Single Survey fra 2008, gjennomført av marketing research instituttet Innofact. Sammenlagt deltok 13 000 respondenter i aldersgruppen 18-59 år - både single og personer i langvarige forhold


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer