Spar 14.000 kroner på boliglån

Igjen banker småbankene storbankene på boliglån. Både på lån innen 60 og 80 prosent av kjøpesummen bør du droppe bankgigantene.

Publisert
Sist oppdatert


Sparebanken Grenland tilbyr best rente for lån innen 80 prosent av kjøpesummen: 5,382 prosent.

Betingelsen er dessverre at du er totalkunde. Dermed kan vinninga gå opp i spinninga.

Binding

I forhold til Vegårshei sparebank, som er dyrest denne gangen med en rente på hele 7,616, sparer du 14.162 kroner i året.

På sølvplass finner vi Øystre Slidre sparebank, som tilbyr en rente på 5,490 prosent. Banken krever ikke at du er totalkunde, og har dermed et vel så godt rentetilbud som Sparebanken Grenland.

I forhold til Vegårshei sparebank sparer du ikke mindre enn 13.990 kroner per år.

BnP Paribas følger på bronseplass, men også de krever at du binder deg til et totalkundeprogram. Bankens tilbud uten binding er heldigvis også gunstig; det plasserer seg på sjuendeplass.

Spar 14.000 kroner på boliglån

Lavere

På fjerdeplass finner vi Haltdalen sparebank, en annen småbank som ikke krever at du er totalkunde.

For dem selv har 40 prosent av kjøpesummen, er det boliglån innen 60 prosent som gjelder. Det gir lavere rente enn lån innen 80 prosent.

Aller lavest rente får du hos Surnadal og Stangvik sparebank. Og - hei - du må ikke være totalkunde.

Grue sparebank og Luster sparebank følger deretter. Legg merke til at ingen storbanker er på topp 10-lista for boliglån innen 60 prosent.

Del deg

Styrer du unna totalkundeprogrammene, unngår du å bli offer for et av bankenes lønnsomhetstriks - nemlig at de kompenserer for lav rente med høye gebyrer.

Det kan nemlig lønne seg å ha boliglån i en billig bank i distriks-Norge, men lønnskonto i en annen bank med bedre innskuddsbetingelser. Skandiabanken er et godt alternativ.

Skandiabanken har dessuten nesten ikke gebyrer på kortbruk. Det samme gjelder Bankia Bank (Gebyrfri.no).

Se de billigste bankene på boliglån

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer