Spar 15.000 på to telefonsamtaler

Oslo-kvinnen tok to telefoner. Nå har hun 15.000 kroner mer å rutte med i året.

Publisert
Sist oppdatert

Sparer 15.000 kroner

I fjor høst kjøpte Oslo-kvinnen en leilighet i hovedstaden, og fikk innvilget et lån på 100 prosent av leilighetens verdi: 1,27 millioner.

Som en rekke andre førstegangskjøpere fikk hun et todelt lån: 90 prosent av lånet skulle nedbetales over en 30-årsperiode, mens de resterende 10 prosentene skulle nedbetales over 10 år.

En god avtale og knallharde forhandlingsrunder sikret Oslo-kvinnen en rente på 3,4 prosent for begge lånene. Vanligvis vil renten for et slikt kortere lån ligge høyere. Samlet sett utgjorde de månedlige innbetalingene rundt 7.000 kroner i måneden.

Drøye ett år senere hadde rentene steget, og de månedlige utgifter var nå på rundt 7.500 kroner. Kvinnen tippet at også verdien på boligen hadde steget - langt mer enn renten. Var det mulig å bruke det til noe?

Trange tider

Det å flytte for seg selv medførte høyere kostnader for Oslo-kvinnen enn tidligere. Der hun før kunne dele regninger med andre, måtte alle regninger betales av henne alene. Dette, samt de rundt 500 ekstra kronene i måneden gjorde at hun ønsket å kutte de månedlige innbetalingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer