Spar 19.000 ved å starte nå

BLAKK: Januar er tradisjonelt den måneden de fleste sliter med tomme lommebøker. Det er derfor nå du bør ta en skikkelig gjennomgang av økonomien din. Vi gir deg sparetipsene som virker.

Publisert
Sist oppdatert


En god jule- og nyttårsfeiring gjør et stort innhogg i desemberlønningen.

Kombinert med regningene som ubønnhørlig kommer i postkassen over nyttår, blir januar måned ofte lang og trang - sett i et økonomisk perspektiv.

For å hindre at resten av året blir like trangt - er det du må sett inn støtet for å få orden på økonomien. Vi viser deg hvordan du kutter utgiftene.

Vær utro

Alle har utgifter til mat, bensin og telefoni. I tillegg er det også mange som sliter med dyre boliglån, høye forsikringspremier og bensinskostnader.

Vårt råd er enkelt: Vær utro mot dine nåværende leverandører. Dessverre er det ofte slik at de trofaste kundene betaler mer for sine varer og tjenester, enn de som aktivt ber om å få bedre tilbud.

Vi tok utgangspunkt i en testfamilie på to, og kom fram til at det var mulig å spare over 19.000 kroner årlig på å bytte fra de dyreste til de billigste leverandørene - og å kjøpe mat og bensin i de billige butikkene.

Trykk her for å se våre eksempler

Er det ikke tungvint?

Nei. Å sette seg ned og ta en gjennomgang av egen økonomi kan selvsagt ta en time eller to, og vil normalt også inkludere et par ringerunder. Men når du kan se frem til en årsbesparelse på titusenvis av kroner, er det likevel liten tvil om at det er verdt det.

I tillegg gjør DinSides kalkulatorer og prislister en god del av jobben. Et par tastetrykk er nok til å finne ut hvor du får billigst lån, mat, drivstoff til bilen, og ringepriser - enten det nå er til fasttelefon eller mobiltelefon.

Det kan også være enda flere ting du kan spare på – og moralen er: Gå gjennom de tingene som koster mest penger. Du vil oppdage at du kan foreta besparelser.

Hva med strøm?

Dagens strømmarked er et kapittel for seg. Prisene endres kontinuerlig, og den leverandøren som i dag er billigst, kan komme dårligst ut i neste uke.

Siden det å gjennomføre et skifte av strømleverandør tar opp mot fire uker, er det dermed vanskelig å si hvilken leverandør som vil være billigst for akkurat deg.

Av den grunn har vi ikke tatt med strøm i denne spareoversikten.

Per i dag er det kun 12 landsdekkende strømleverandører igjen. De siste prisene deres finner du her.


Den billigste strømmen får du imidlertid hos de lokale kraftleverandørene. Problemet er at de kun leverer strøm i bestemte områder.

Spar 19.000 ved å starte nå

  1. Slik sparte vi 19.000 kroner

Dagens desiderte strømvinnere er de som bor i såkalte kraftkommuner, hva prisvinnerne betaler for strømmen finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer