Spar 230.000 hver i Oslo

Vår Oslo-kvinne bor i en to-roms-leilighet, og betjener 1,2 millioner i gjeld. Før hun har rukket å forbruke så mye som en kilokalori har hun hatt faste utgifter etter skatt på nærmere 4.000 kroner hver måned.

Publisert
Sist oppdatert

Det er uvanlig for enslige å bo i enebolig i Oslo. Vår kvinne er intet unntak - hun bor i blokk. De kommunale gebyrene er tatt med i regnestykket, fordi nivået vil vise seg i fellesutgiftene til sameiet eller borettslaget.

Innboforsikringen vil alltid variere med forsikringssummen. I følge IF er minimumsnivået i Oslo en forsikringssum på 150.000 kroner, noe som innebærer 1.100 kroner per år. Også bygningen leiligheten er i vil gi en forsikringspremie, men denne er normalt innbakt i husleien. Her er det likevel svært komplisert å finne et meningsfylt anslag. For å få sammenliknbare sluttsummer for Oslo og Seljord, fører vi derfor opp 2.600 kroner for denne forsikringen.

I likhet med vår telemarking har vår kvinne brukt DinSides fasttelefonkalkulator, og funnet at Smartcall har det laveste fastpriselementet. Videre har hun brukt DinSides surfekalkulator, og funnet at Bgnet Privat Premium er det billigste alternativet for en nett-surfer på hennes beskjedne nivå. Grunnen er at de har et lavt fastledd.

Mobiltelefonen er ikke med i regnestykket, selv om mange abonnementer har en fastpris-komponent. Dette skyldes at mobilbrukeren som regel er en person, og i to-personshusholdninger vil det stort sett finnes to mobiltelefoner. Skal hun krympe mobilregningen, bør hun bruke mobiltelefonkalkulatoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer