Spar 25% på strømregningen

Du er kanskje en av de mange i landet som kunne tenke deg å gjøre bittelitt, men ikke så veldig mye for å redusere strømforbruket ditt. Er du også opptatt av å ikke være et miljøsvin, er det faktisk håp for deg også.

Publisert

- Det er mange energisparetiltak som lønner seg, sier Informasjonskonsulent Per Storm-Mathiesen (bildet) ved ENØK-senteret i Oslo.

Du kan redusere strømutgiftene med mellom 20% og 25% bare med absolutt minimal ressursinnsats.

I hovedsak er det oppvarming som trekker strøm. Ca 75% av strømutgiftene til en familie med normalt strømforbruk, skyldes oppvarming av boligen og vannoppvarmingen.

Derfor er det her vi har satt inn innsatsen i sparepakkene, som vi har laget både for den urbane ungkar og for en familie på fire i enebolig.

De ulike sparepakkene finner du ved å trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

Enklest å gjennomføre

Sparedusjen vekker smertefulle minner fra 90-åra for de fleste velvillige hobby-enøkere. Vi som har prøvd, minnes innbitte stunder for å få ut sjampoen med en vannstråle vi ikke skal beskrive mer malerisk her.

ENØK-senteret bedyrer at nye sparedusjer er vesentlig forbedret siden sist vi prøvde, og en demonstrasjon i utstillingslokalene på Solli plass overbeviser oss om at dette ikke ser så verst ut for komforten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer