Spar 3000 kroner året på bleiekjøpet

Matkjedenes hissige priskrig på bleiefronten har vært til stor glede for norske barnefamilier, men det er fortsatt store prisforskjeller.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrapporten har testet 19 forretninger i syv av de største dagligvarekjedene for prisene på markedslederen Libero, og velkjente Pampers. De to bleieprodusentene har til sammen nesten 100 prosent av markedet for bleier. Nyetablerte Lidl falt ut av prisundersøkelsen - kjeden fører nemlig verken Pampers eller Libero, i følge journalist Geir Røed i Forbrukerrapporten.

Undersøkelsen viser at det er oppsiktsvekkende forskjeller, og Kiwi kommer suverent best ut. Kjøper du bleiene dine hos Kiwi, koster ett års forbruk rundt 2000 kroner, avhengig av om du har mindre barn som fortsatt bruker vanlige bleier, eller om du har litt større barn som bruker såkalte trusebleier.

REMA burde kjøpt på Kiwi

- Hadde jeg vært Rema-kjøpmann, hadde jeg kjøpt bleier på Kiwi og solgt dem videre selv i min egen butikk. Man får nemlig ikke billigere bleier enn Libero på Kiwi, sier en representant i bleiebransjen. Coop Mega er jevnt over den dyreste forretningen. Her må du ut med opp til 5000 kroner i året for bleiene til minstemann.

Flere av kjedene har såkalte bleieavtaler, som innebærer at du får hver fjerde pakke på kjøpet. Kjeder med bleieavtaler er billigst, men også mellom kjedene med bleieavtale er det store forskjeller. Kiwi er mye billigere med sine Libero-bleier, enn Spar, Meny og Rimi, som alle har bleieavtale med Pampers. Årsaken til forskjellene er en høyere pris per pakke, samt at Pampers har færre bleier i pakkene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer