Spar 36 prosent på forsikringen

Men er det den beste reiseforsikringen?

Du kan spare inntil 36 prosent på å velge billigste helårs reiseforsikring - men sjekk forsikringsvilkårene. Foto: Colourbox
Du kan spare inntil 36 prosent på å velge billigste helårs reiseforsikring - men sjekk forsikringsvilkårene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket prisene på ti norske reiseforsikringer. Den billigste helårs reiseforsikringen i denne testen, koster 837 kroner for en enkeltperson eller 1.158 for familien. Den dyreste reiseforsikringen i denne prissammenlikningen har en årspremie på 1.309 kroner for en enkeltperson og 1.597 kroner for familien.

Dette betyr at du kan spare 36 prosent på å velge den billigste enkeltpersonforsikringen, eller 27 prosent på familieforsikringen.

Men det er selvsagt forskjeller i forsikringsvilkår og hva som dekkes dersom uhellet er ute - og om eller hva egenandelen blir dersom du må benytte deg av reiseforsikringen.

10 prosent får bruk for forsikringen

Ifølge tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), var det i 2007 cirka 1,5 millioner reiseforsikringer i omløp. Med familieforsikringene tatt i betraktning, antar FNH at det dreier seg om 3 millioner nordmenn som er forsikret av en reiseforsikring.

I 2007 mottok forsikringsselskapene mer enn 210.000 skademeldinger på reiseforsikringer, som betyr at over ti prosent av de forsikrede meldte inn et forsikringstilfelle. De fleste dreide seg om tyveri eller tap av bagasje (87.000), fulgt av reisesyke (63.000) og på en fjern tredjeplass befinner meldinger om reiseulykke seg (5.500).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer