Spar 400 kroner

VISA viser veien.

Publisert
Sist oppdatert

Tabellen viser hvor mye det koster å veksle fra norske kroner til Euro, danske eller svenske kroner ved å benytte ulike vekslingsmetoder.

Spar 400 kroner

Undersøkelsen avslører at det generelt er billigst å ta ut kontanter i utlandet med VISA-kort, og at MasterCard er dyrest. Ønsker du å heve 8.000 danske kroner, sparer du nesten 400 kroner.

Det er i hovedsak et gebyr på 4 prosent av uttaksbeløpet som gjør at MasterCard blir så mye dyrere enn VISA.

Oppsiktsvekkende er det også at det er billigere å få utstedt reisesjekker i Gjensidige NOR Sparebank enn å veksle over skranken. Reisesjekkene har, som nevnt tidligere, den fordelen at de er mer sikre i bruk enn kort og kontanter. Faktisk er en reisesjekk i Euro 6 kroner billigere enn uttak i minibank med VISA.

Husk bare å bruk bankkortet ditt så mye som mulig i forbindelse med varekjøp. Du får nemlig fremdeles den lukrative vekslingskursen, men unngår mange av de gebyrene som er knyttet til kontantuttak.

Dyrt å gjøre det selv

Umiddelbart skulle man tro at man vinner på å ta ut penger i en vekselautomat på flyplassen, fremfor å gå i banken. Men slik er det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer