Spar 43 prosent på brudekjolen

Du kan spare over 4.000 kroner på å kjøpe brudekjolen hos våre naboer i sør.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Billig kjole i Danmark

Skal du gifte deg til sommeren, eller kjenner du noen som skal gifte seg? Da bør du være oppmerksom på at det er tusenvis av kroner å spare på å kjøpe brudekjolen i Danmark.

Vår pristest på helt like kjoler viser nemlig at du kan spare over 4.000 kroner, eller 43 prosent, på å handle hos vår nabo i sør. Og har du uansett planlagt en liten Danmarksferie, kan hele besparelsen skrives på gevinstkontoen.

Sjekk alle kjolene og prisene her

Lurt å kjøpe kjole i Danmark.
Lurt å kjøpe kjole i Danmark. Vis mer


Nytt på nytt

- Det er faktisk ingen som velger helt hvitt lenger, de fleste går for en kremfarget kjole. Noen få velger også cappuccino-fargen, men det er som oftest de som kanskje er litt eldre, eller gifter seg for andre gang, forteller Anny Dissing, daglig leder i Lilly i Aalborg.

- Fremdeles er det den todelte kjolen som gjelder, vi har nemlig veldig få hele kjoler i årets kolleksjon. Slik har det vært de siste 3-4 årene, men denne trenden fortsetter altså. I tillegg er nesten alle toppene uten ermer, men det er alt fra stropper, halterneck, små ermer som går ut over armene, og corsage som gjelder. Toppene er enkle, men likevel litt mer dekorert med mønster og perler enn for et par år siden, forklarer hun.

Men er det ikke fremdeles mange som gjerne vi ha en hel kjole, som ikke er delt i to?

Anny Dissing, daglig leder i Lilly Aalborg.
Anny Dissing, daglig leder i Lilly Aalborg. Vis mer


- Jo, når de kommer inn i butikken første gang, er det mange som sier at de ikke er interessert i de todelte kjolene. Men når de først har prøvd dem, er det mange som blir overbevist om det motsatte. Det ser jo helt annerledes ut når det kommer på kroppen, sier Dissing.

Er det ellers andre ting man kan fremheve som nytt?

- For eksempel brukes det flere typer stoffer, blant annet noen stoffer som krøller litt (se bildespesialens bilde nr. 4 og 5, red. anm.), og det er også verdt å nevne at noen av kjolene har overkjoler, ofte i litt gjennomsiktig stoff, som man setter utenpå det vanlige skjørtet, avslutter hun.

Så mye sparer du

Tilbake til besparelsene.

Vi sjekket altså hva en lang rekke av kjolene i Lilly Brudekjolers kolleksjon 2006 kostet. Lilly er den største brudekjole-kjeden i Danmark, med syv butikker rundt omkring i landet. I tillegg har Lilly 13 butikker i Tyskland. Lilly har ikke egne butikker i Norge, men det er likevel tre butikker som selger kolleksjonen. Disse er Brudesalongen i Stavanger, Kristins Brudesalong på Lillestrøm og Østfold Brudesenter i Gamle Fredrikstad.

Prisene er alle veiledende, og ble hentet inn den 24. og 25. januar 2006 hos henholdsvis Lilly Brudekjoler i Aalborg og Brudesalongen i Stavanger.

For å nevne et par eksempler:

  • Hel kjole: Prisen i Danmark er 3.173 norske kroner, i Norge 5.000 kroner. (Se bilde nr. 1). Spar: 37 prosent.

  • Skjørt som passer til de fleste toppene: Prisen i Danmark er 2.990 norske kroner, i Norge 5.000 kroner. (Se bilde nr. 14). Spar: 40 prosent.

  • Todelt sett: Prisen i Danmark er 5.268 kroner, i Norge 9.300 kroner. (Se bilde nr. 11). Spar: 43 prosent.
For å se alle besparelsene, klikk på bildespesialen. Her vil du se alle prisene fra både den norske og danske butikken. For å justere for valutakursen har vi lagt til syv prosent på den danske prisen:

Sjekk alle kjolene og prisene her

Ønsker du å spare enda mer? I Lilly i Aalborg forteller Anny Dissing at det er 25 prosent rabatt på fjorårets kolleksjon, og at det kan være enda større besparelser å hente hvis man finner en kjole fra 2004.

Tilbehør koster

Skal du være brud, er det så klart ikke bare kjolen som koster.

- Jeg pleier å si at man må regne med minimum 3.000 kroner ytterligere til sko, slør, underkjole, undertøy, strømper og andre småting, forteller Dissing.

Husk: Skal du kjøpe brudekjole, må du bestille tid i butikken på forhånd - uansett om du skal handle i Danmark eller Norge.

NB. Vi gjør oppmerksom på at noen av bildene er litt uskarpe, grunnet et gul-oransje lys i lokalene. Ønsker du å se kjolene på levende modeller, kan du finne bildene på www.lilly.dk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer