Spar 43.000 på byggelånet

Går du i byggetanker, bør du ikke hoppe på det første og beste byggelånet du kommer over. Du kan spare et femsifret antall kroner på å velge riktig bank.

Publisert
Sist oppdatert

Bygge og bo

De fleste som skal bygge bolig, har behov for byggelån. Det vil si at en låner penger til en pott som en kan trekke penger fra, så lenge byggeprosessen er i gang.

DinSide Økonomi har bedt de ti største norske bankene (målt etter forvaltningskapital) om et tilbud på byggelån.

Kort fortalt må du belage deg på å betale rundt 3-5 prosentpoeng mer for et byggelån enn for et vanlig boliglån. Dette skyldes at bankene ser på et byggelån som en større risiko enn et vanlig boliglån.

Byggelånsrentene: En fullstendig oversikt.

Nye boller

Sist vi sjekket byggelånsrentene i markedet (september 2004), lå de effektive rentene på mellom seks og ti prosent. Siden den gangen har strukturen i byggelånsbransjen endret seg noe.

Enkelte banker har satt rentene litt opp, noe som ikke er overraskende i og med at Norges Banks styringsrente har gått opp med 1,5 prosentpoeng i denne perioden. Men enkelte har faktisk også satt renten ned, for eksempel har DnB NORs effektive rente på byggelån falt fra 9,82 til 8,56 prosent. Alle byggelånsrentene ser du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer