Spar 5000 kroner på sydenturen!

Reiser du fra Sverige i stedet for fra Norge kan du spare mange tusen kroner på den eksakt samme ferieturen.

Publisert

Charteroperatørene i Norge og Sverige har stort sett samme eiere. Star Tour i Norge heter Fritidsresor i Sverige. Ving heter det samme i begge land. Dette gjelder også for årets nykommer på det norske markedet: Apollo.

Du som har vært på pakketur har sikkert merket at reiselederne på stedet du kommer til både er norske, danske og svenske. Det samme gjelder dine medturister. Turister fra de tre landene reiser altså med de samme reiseselskapene til de samme reisemålene og de samme hotellene. Men prisene er ikke like.

Tusenvis å spare

Det er lett å spare flere tusen kroner på å reise fra for eksempel Gøteborg fremfor Gardermoen. Vi har undersøkt ledige reiser hos Ving i den norske fellesferien. Reisene går fra henholdsvis Gøteborgs flyplass Landvetter og Gardermoen. På et lite utvalg av europeiske reisemål finner vi at en voksen kan spare beløp fra like under tusenlappen til mer enn 2.000 kroner på en reise med opphold i en uke! Den største differansen fant vi på en reise til Bandama Golf Hotel i Las Palmas by på Gran Canaria. En familie med to voksne og to barn kan til dette hotellet spare mer enn 5.600 kroner om de tar reisen via Gøteborg fremfor Gardermoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer