Spar 50.000 uten forsakelse

Spar femti lapper ved ti smertefrie tiltak.

Spar 50.000 uten forsakelse
Publisert
Sist oppdatert

Mange sparetiltak ser vi på med liten lyst: Spis bare knekkebrød. Dra ikke på ferie, kino eller bar. Se på fjernsyn i sovepose, bruk de gamle klærne på begge sider og bruk flergangs toalettpapir.

Men vi har store sparemuligheter som ikke går ut over velferden. Det er om å gjøre å planlegge litt bedre, være litt smartere og få tettet de små pengelekkasjene som ikke gir oss bedre velferd.

Besparelser for 50.000 kroner som kan foretas uten store forsakelser er listet opp nedenfor. Husk at du betaler alle dine utgifter med penger du har betalt skatt for. Før skatt må du kanskje tjene 80.000 kroner for å betale 50.000 kroner i utgifter, så besparelsene smaker egentlig enda bedre enn de ser ut her.

1. Stans småsløsinga: 16.000 kroner

Er du blant dem som unner deg en sjokolade her, en kaffe latte der og en brus litt senere? Hver dag, eller nesten hver dag?

Forsiktig anslått koster bare disse tre tingene deg 16.000 kroner i året. Du kan beregne prisen for dine øvrige uvaner med DinSides sløsekalkulator.

2. Bytt bank: 10.000 kroner

Nå går bankrentene ned, og du kan gå inn på bankenes hjemmesider og se hva som er "beste rente" etter siste nedsettelse. Veldig mange av oss vil imidlertid oppleve at vi selv ikke fikk "beste rente" når vi ser etter i nettbanken. "Beste rente" er for mange banker et lokkemiddel for å kapre nye kunder, og gis ikke til gamle kunder om de ikke truer med å forlate banken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer