Spar 60.000 kroner

Ikke ta opp byggelån i den første og beste banken du kommer over. Vår pristest viser nemlig at tilbudene varierer enormt.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du bygge hus, trenger du vanligvis et byggelån. For først når huset er ferdig, kan du nemlig konvertere byggelånet til et vanlig boliglån.

Rentene på byggelån er vanligvis mye høyere enn rentene på boliglån. Grunnen er at bankene ser en byggeprosess som en potensiell risiko. Og derfor tar de gjerne en klekkelig sum ekstra for å sikre seg selv.

Men rentene mellom bankene varierer også svært mye. I denne testen sjekket vi prisene i de ti største norske bankene - og fant ut at de effektive rentene lå på mellom 6 og 10 prosent.

I ytterste konsekvens kan du altså spare hele fire prosentpoeng.

Klikk her for å se alle prisene på byggelån

60.000 kroner per år

I kroner og øre kan du dermed spare om lag 60.000 kroner på å velge lånet til 6 prosent fremfor lånet til 10 prosent.

For før fradrag av skatterenter er besparelsene nemlig 80.000 kroner hvis renten er fire prosentpoeng lavere - og dersom man tar utgangspunkt i et byggelån på to millioner kroner over ett år.

Skjulte priser

Etter hvert er det mer en regel enn et unntak at bankene har en fullstendig prisliste over lån og innskudd liggende på nettet. Men når det gjelder byggelån, er melodien en annen. På nettsidene til bankene står det nemlig som oftest at man må ringe banken for å få vite om betingelsene på byggelån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer