Boligsalg 2022

Spår januar-rush

Det kan være svært gunstig å selge boligen sin tidlig på året, men da er det lurt å være forberedt.

SMART SALG: Januar er historisk en svært gunstig måned å selge bolig, så hva er forventningene til januar 2022? Foto: NTB
SMART SALG: Januar er historisk en svært gunstig måned å selge bolig, så hva er forventningene til januar 2022? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Januar er historisk den enkeltmåneden boligprisene stiger mest i løpet av året. Dette gjentok seg i 2020 og 2021 med henholdsvis 3,3 og 3,2 prosent oppgang - prisstigning som også er langt mer enn normal for sesongen.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge bekrefter:

– Januar er utvilsomt den måneden som pleier å ha sterkest prisvekst. Deretter kommer august. Februar pleier også å være sterk, sier Lauridsen til DinSide.

Det typiske sesongmønsteret i boligmarkedet er en rask vekst etter nyttår fra januar til mars, noe utflating fram mot sommeren, og kanskje en liten nedgang på høsten.

Forventer sterk start på 2022

Sannsynligheten er stor for en ny sterk januar i boligmarkedet, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

Eiendom Norge kommer med en prognose for prisutviklingen i boligmarkedet i Norge og de største norske byene 20. desember.

– Det er grunn til å tro at vi får et boligmarked med fortsatt stort antall boliger som omsettes, men at de ventede renteøkningene fra sentralbanken fører til at vi får langt mer moderat prisutvikling enn vi har hatt de to siste årene, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer