Spar kroner og miljø

Disse varene gjør deg rikere. >>> Slik bør du handle

Publisert
Sist oppdatert

Pristester på husholdningsartikler som DinSide har gjennomført har vist at det å tenke rettferdig handel og miljø er kostbart.

PRISTEST: Så mye dyrere koster rettferdige og grønne varer

Men tar du noen grønne valg når du handler bil, hvitevarer og andre forbruksvarer vil dette spare deg for tusenvis av kroner - årlig. Kjøper du energieffektive hvitevarer, for eksempel, viser beregninger gjennomført av Enova at du sparer 880 kroner i fyringsutgifter per år.

Sli bør du handle

Vil du slå to fluer i en smekk, og spare både penger og miljø bør du tenke på følgende:

 • Redusere forbruket: Bruk mindre av alt. Trenger du virkelig alt du kjøper?
 • Kjøp kvalitet: Pass på å kjøpe kvalitet når du skal ha deg en datamaskin, og behold den så lenge som mulig. Produksjonen av en PC med en 17 tommers skjerm står for 700 kilo co2-utslipp, ifølge Grønn Hverdag. Du sparer transportutgifter- og utslipp.
 • Kjøp brukt: Du bør heller kjøpe en bruktbil enn en splitter ny, siden verdifallet er så stort de første årene av en bils brukstid. Sportsutstyr er det heller ingen vits å kjøpe nytt, så lenge du ikke er en profesjonell sportsutdøver. Møbler og klær er andre
  ting du med hell kan kjøpe brukt.
 • Spar strømmen: Alle tiltak som reduserer strømforbruket er bra for miljøet. Det økende energiforbruket, både i Norge og globalt, er en stor klimatrussel, selv om 59 prosent av det norske energiforbruket (til sluttbruker) er fornybar energi (kilde: SSB).

  AKTUELT


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer