Spar med vett

Enda en gang minner avisoverskriftene oss om at sparing i aksjer er og blir en risikoinvestering – og folkens – det er tid for snusfornuft.

Publisert
Sist oppdatert

”Du sender ikke den nye dama di på nachspiel med Chippendales” er et greit ordtak om risiko, unnfanget denne uken i DinSides redaksjonslokaler. Temaet oppe til debatt var pensjonssparing i aksjer.

Utgangspunktet for debatten var selvfølgelig denne ukas oppslag om aksjemarkedet, spesielt det amerikanske.

- Dette er en tillitskrise. Vanlige mennesker i USA føler seg lurt av overbetalte ledere som tjener enorme summer. De ser sine pensjoner forsvinne, og det er derfor mye bitterhet i markedet nå, sa Mark Wingate i Nordea Equities til Aftenposten torsdag.

Jeg kan godt forstå amerikanske pensjonisters bitterhet – jeg ville også vært ganske sur hvis jeg så for meg en minstepensjonisttilværelse resten av livet på grunn av, i beste fall, venstrehåndsarbeid fra overbetalte revisorer i Arthur Andersen.

Gode råd helt gratis

Det er bare det – at hvis jeg hadde plassert hele min pensjonsformue i aksjemarkedet, hadde jeg faktisk hatt meg selv å takke.

Her i Norge har det aldri manglet understrekninger fra seriøst hold om at aksjeinvesteringer innebærer risiko, og vi må nå børste støvet av følgende regler for investering i aksjemarkedet: Du må aldri satse penger i aksjemarkedet som du ikke har råd til å tape.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer