Spar miljøet, tjen penger

Fyrer du med strøm eller olje, sparer du penger hvis du går over til mer miljøvennlig oppvarming.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har lyst til å finne fram til klimavennlige måter å varme opp boligen på i vinter.

Naturelskende nordmenn har for alvor begynt å bekymre seg for konsekvensene av både egen og andres energibruk, og hva som er i ferd med å skje med jordas klima er på de flestes lepper.

Men nå er det nå engang slik at hvis man bor i Norge, er man simpelthen nødt til å varme opp boligen om vinteren. Det er vanlig å anta at cirka 55 prosent av husholdningenes energiforbruk i boligen går med til oppvarming.

Handlingsrommet til en nordmann kan dermed virke noe begrenset, og det er slett ikke bare bare å gå over til en helt ny varmekilde for en nordmann med et budsjett å forholde seg til.

I dag kan vi glede mange. Våre beregninger tyder nemlig på at hensynet til både lommebok og miljøet kan gå hånd i hånd - også når vi tar hensyn til kostnadene ved å investere i ny teknologi.

Faktisk tyder våre kalkyler på at samtlige oppvarmingsalternativer som er mer miljøvennlige enn de de fleste i dag bruker, også blir billigere - til og med når vi inkluderer investeringskostnadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer